Jön egy újabb digitális átállás

A jelenlegi, digitális földfelszíni műsorszórás helyett vezeték nélküli, szélessávú hálózatok működnek 2020-tól a 700 megahertzes (MHz) sávban egy európai uniós döntés értelmében – írja a Magyar Idők. Ezzel a mobilszolgáltatók tovább növelhetik a szélessávú mobilnetes lefedettségüket.

A 700 MHz használatával a mobilszolgáltatók olyan területeket is elérhetnek, amelyeket a 800 MHzes cellákkal nem képesek kiszolgálni – idézi a lap a Hwsw.hu hírét a Nemzeti Média és a Hírközlési Hatóság (NMHH) háttérbeszélgetésén elhangzottakról.

Az érintett sávokban jelenleg az Antenna Hungária végez digitális földfelszíni műsorszórást: összesen 12 ingyenes és 47 fizetős csatornát sugároz, szerződése szerint 2020. szeptember 5-ig. A szóban forgó frekvenciák pályáztatása már 2019-ben elkezdődhet, a nyerteseket pedig legkésőbb az év szeptember 15-ig kell kihirdetni, a kötelező felkészülési időszak biztosítása miatt.

A hatóság szem előtt tartja, hogy a közszolgálati tartalmakat változatlan technológiai háttérrel lehessen igénybe venni. Így biztosítja azt, hogy ne legyen feltétlenül szükség a meglévő műsorszóró berendezések cseréjére.

Felhasználói Regisztráláció
Name (kötelező)
Jelszó Visszaállítás
Tovább az eszköztárra