Amiko Alien-Alien2 WIFI beállítás Enigma 2 szoftverben

Az alábbi képsorozat segítségével bamutatjuk, hogyan kell az Amiko Alien 1 és AMiko Alien 2 PKT image esetében a WIFI Sticket beállítani. A sparkban ez könnyebb volt és egyszerűbb, itt picit bonyolultabb, de miután beállítottuk, rendesen fog működni a készülékünk vezeték nélküli hálózaton is.


Vegyük kézbe a Wifi Sticket és dugjuk be az USB helyére.


Amiko Alien Mini esetében az oldalába dugjuk a sticket, Amiko Alien 2 esetében nyugodtan dugjátok hátulra.


Nyomjuk meg a KÉK gombot, hogy belépjünk a BLUE panelba, majd menjünk rá a hálózat ikonra és nyomjuk meg az OK gombot


Ezután menjünk a Wifi Driver Setup menüre és ott is nyomjunk egy OK gombot.


Itt ki kell választanunk, hogy milyen típusú a WIFI Stickünk, több féle típus van, a Select adapter driver-en kell jobbra nyomkodni a középső gombokat, hogy megtaláljuk a megfelelő drivert.


Ezek után a LAN connection-nál nyomjuk egyet jobbra, hogy letiltás legyen, hiszen feleslegesen ne legyen bekapcsolva a vezetékes hálózat, mert csak galibát tud okozni…


Ezek után nyomjuk meg a KÉK gombot, hogy a drivert teszteljük. Amennyiben kiírja a WIFI MAC címet, akkor jó drivert használunk, amennyiben nem, akkor tovább kell próbálkozni a megfelelő driverrel.


Ezek után nyomjuk meg a ZÖLD gombot (enable driver), ekkor engedélyezzük a drivert, majd a szoftver megkérdezi tőlünk, hogy újra akarjuk-e indítani az enigmát, itt válasszuk az igen lehetőséget, mert a beállításokhoz mindenképpen újra kell indítani a rendszert.


Újraindítás után ismét nyomjuk meg a KÉK gombot, hogy belépjünk a blue panelbe, majd menjünk rá ismét a hálózat menüre és azon belül válasszuk ki a WLAN Setup menüt.


Amennyiben jó drivert állítottunk be és minden rendben zajlott, ez a kép fog minket fogadni. Menjünk rá a Vezeték nélküli kapcsolatra az OK gombbal.


Majd menjünk a Vezeték nélküli hálózat keresése menüre, nyomjuk meg az OK gombot.


Lekeresi a közelben lévő WIFI hálózatokat és itt válasszuk ki a sajátunkat, majd nyomjuk meg az OK gombot.


Ezek után alul írjuk be a kódolási kulcsba a wifi jelszót, majd figyeljünk rá, hogy a többi beállítás így legyen beállítva, ahogy a képen látjuk. Amennyiben ezzel megvagyunk, nyomjuk meg az OK gombot az aktiváláshoz. Ezek után felcsatlakozik a készülék a wifi hálózatra és picit várni kell a kapcsolattal, de el fog indulni. Amennyiben nem indul el a wifi hálózat és nem csatlakozik a routerhez, akkor indítsuk újra az enigmát, és újraindítás után már működőképes lesz a wifin keresztül az internet kapcsolat.

 

Felhasználói Regisztráláció
Name (kötelező)
Jelszó Visszaállítás
Tovább az eszköztárra