Enigma 2 telepítése Amiko Alien 2 típusú beltéri egységre

amiko-alien2-image

amiko-alien-2-plus-3

Hasonlóan járunk el a telepítésnél az Amiko Alien 2 és Golden Media Triplex típusú 2 vagy 3 tuneres verzió esetében is, csak erre másik imaget kell feltölteni, ugyanis a sima alien és alien 2 között szinte csak a processzor a különbség, így mindenképpen más imaget kell feltelepíteni. Az image megtalálható a letöltések menüben!

Szükségünk lesz a következőkre:

– 100 MB tárhellyel rendelkező PENDRIVE
– Enigma 2 image (Letöltések menüben)
– Amiko Alien 2, Golden Media Triplex típusú beltéri egység
– számítógép a PENDRIVE megformázásához és a szoftver felmásolásához
– kb 5-15 perc időre a rendes telepítésvégrehajtásához
– esetleg Dreamboxedit csatornaszerkesztő programra is (a lementett vagy előre elkészített csatornalista visszatöltéséhez)

1 – Kövessük végig ezeket a lépéseket az 5-ös pontig!

2 – Ugyanazokat a gombokat kell használnunk, mint az Amiko Alien Mini esetében, annyi a különbség, hogy itt a gombok másképp helyezkednek el. (Mutatjuk a gombok elhelyezkedését az előlapon)

amiko-alien2-front-panel

3 – ugyanúgy kezdjük a telepítést, hogy hátulra mindent bedugunk kikapcsolt állapotban, majd jön a 2 kezes történet, minek alapján majd fel fogjuk tudni telepíteni a szoftvert.

Kapcsoljuk be a beltéri egységet úgy, hogy az egyik kezünkkel folyamatosan nyomjuk az OK gombot középen (nem engedjük el!) a másikkal meg a hátulján a kapcsolót bekapcsoljuk. Az OK gombot addig tartjuk nyomva, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a Force felirat.

Ezután nyojuk meg a CH- gombot (a célkeresztben lefelé levő gombot), majd látni fogjuk, hogy a kijelzőn megjelenik az ENIG felirat.

Amennyiben megjelent az ENIG felirat, azután nyomjuk meg a “célkeresztben” a V+ gombot, ekkor elindítjuk a szoftver töltését a beltéri egységünkbe.

Ha mindent jól csináltunk, akkor ugyanúgy az ULD felirat fog villogni töltés közben. Amennyiben kiírja, hogy Fact vagy 0000 számokat, akkor keressünk egy másik pendrive-ot és próbáljuk azzal megcsinálni.

Itt is várunk köbülbelül 1,5-2 percet majd újraindul a box és kezdődik az enigma beállítása ugyanúgy, ahogyan az Amiko Alien Mini esetében is tettük annyi különbséggel, hogy itt vagy 2 vagy 3 tunert kell beállítani, attól függően, hogy melyik verzióval rendelkezünk.

 

 

 

 

Felhasználói Regisztráláció
Name (kötelező)
Jelszó Visszaállítás
Tovább az eszköztárra